مشاغل دیجیتال مارکتینگ

با توجه به توسعه اینترنت تقریبا در تمامی بخش‌های زندگی مشاغل مربوط به دنیای اینترنت و دیجیتال مارکتینگ بیش از هر شغل دیگری مورد توجه قرار گرفته است. حوزه‌های کاری دیجیتال مارکتینگ بسیار متنوع بوده و هر شخص با توجه به علاقه و مهارت خود می‌تواند شغلی مناسب و پردرآمد داشته باشد. اگر شما نیز به کار کردن در این حوزه علاقه مند هستید، با ما همراه شوید تا بیشتر با مشاغل این حوزه آشنا شویم.

دسترسی سریع به محتوای این مقاله [پنهان]

  • 1 دیجیتال مارکتینگ چیست؟
  • 2 شغل های دیجیتال مارکتینگ چه مزایایی برای شما به دنبال دارد؟
  • 3 مشاغل دیجیتال مارکتینگ چه معایبی دارد؟
  • 4 آشنایی با مشاغل دیجیتال مارکتینگ
  • 5 خدمات مربوط به سئو
  • 6 طراحی سایت
  • 7 مدیریت صفحات شبکه‌های مجازی مختلف
  • 8 مدیر بازاریابی دیجیتال
  • 9 نویسنده و یا تولید کننده محتوا
  • 10 بلاگری
  • 11 تحلیلگر داده
  • 12 استراتژیست محتوا یا کارشناس گوگل ادز
  • 13 کارشناس بازاریابی شبکه‌های اجتماعی
  • 14 کارشناس بازاریابی ایمیل
  • 15
  • 16 برای موفقیت در مشاغل دیجیتال مارکتینگ باید چه مهارت‌هایی را تقویت کرد؟
  • 17 قدرت فروش
  • 18 توانایی حل مساله
  • 19 قدرت مدیریت
  • 20 خلاقیت
  • 21 سخت کوشی و به روز بودن
  • 22 جمع بندی

  

دیجیتال مارکتینگ چیست؟

در گام اول مطلب می‌خواهیم بدانیم که دیجیتال مارکتینگ دقیقا چیست و چه کاربردی دارد؟ دیجیتال مارکتینگ یک روش نوین در بازاریابی است که بر اساس دنیای اینترنت و نیازهای به روز مخاطبان طراحی شده است. به بیان ساده دیجیتال مارکتینگ معرفی خدمات و محصولات به کاربران در دنیای اینترنت است. با توجه به آن که استفاده از اینترنت در تمامی کشورهای جهان هر روز بیشتر از روز قبل مورد توجه و استقبال قرار گرفته، انتظار می‌رود که مشاغل مربوط در این حوزه یکی از مشاغل پردرآمد و پرطرفدار به شمار رود.

 مطالعه بیشتر: دیجیتال مارکتینگ دقیقا چیست و چگونه اجرا می‌شود؟

 

دیجیتال مارکتینگ

شغل های دیجیتال مارکتینگ چه مزایایی برای شما به دنبال دارد؟

ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که چرا شما باید دنبال پیدا کردن تخصص و کار در این زمینه باشید؟ مزایای شغل‌های دیجیتال مارکتینگ آن قدر کافی است که بتواند شما را برای انتخاب آن‌ها راضی کند.
⦁ مشاغل مربوط به دنیای دیجیتال مارکتینگ محدودیت سنی ندارد. در صورتی که شما در یک زمینه متخصص شوید، حتی در سنین پایین نیز می‌توانید کسب و کار خود را راه بیاندازید.
⦁ مشاغل دیجیتال مارکتینگ نیاز صد در صدی به مدرک دانشگاهی ندارد. شما می‌توانید با شرکت کردن در دوره‌های مخصوص و کسب مهارت فعالیت خود را آغاز کنید.
⦁ مشاغل مربوط به دنیای دیجیتال مارکتینگ محدود به استخدام نیست. شما می‌توانید در حوزه‌های کاری مختلف، کسب و کار خودتان را آغاز کرده و برای خودتان کار کنید.
⦁ راه اندازی مشاغل دنیای دیجیتال مارکتینگ هزینه راه اندازی زیادی نداشته و شما نیازی به سرمایه اولیه زیادی نخواهید داشت.
⦁ با توجه به آن که بستر اصلی این شغل بر پایه اینترنت است، شما می‌توانید اغلب این کارها را به صورت دورکاری و در منزل انجام دهید.
⦁ در این مشاغل محدودیت درآمد وجود ندارد. در صورتی که شما بتوانید مهارت کافی کسب کرده و پروژه‌های شغلی متعددی بگیرید، درآمد شما به شکل چشمگیری افزایش پیدا می‌کند.
⦁ با توجه به آن که استفاده از اینترنت و دنیای دیجیتال روز به روز در حال توسعه است، بدون شک مشاغل دیجیتال مارکتینگ از آینده شغلی خوبی برخوردار خواهند بود.

 

مشاغل دیجیتال مارکتینگ چه معایبی دارد؟

در کنار مزایای ذکر شده برای مشاغل دنیای دیجیتال مارکتینگ، این مشاغل معایبی نیز دارد.
⦁ نیاز اصلی مشاغل مربوط به دنیای دیجیتال مارکتینگ دسترسی به اینترنت پر سرعت است. در صورتی که دسترسی شما به اینترنت قطع شود، کار شما نیز تا حد زیادی متوقف خواهد شد.
⦁ رو به رشد بودن دنیای اینترنت و دنیای دیجیتال باعث می‌شود که شما به عنوان یک دیجیتال مارکتر باید به طور پیوسته دانش خود را به روز نگه داشته و خود را آپدیت نگه دارید.
⦁ با وجود آن که دنیای اینترنت تا حد بسیار زیادی در میان اغلب افراد جایگاه مناسب خود را پیدا کرده است، هنوز افراد قابل توجهی کار کردن با اینترنت را به صورت حرفه ای بلد نیستند و یا نسبت به آن اطمینان کافی ندارند.

 بازار کار دیجیتال مارکتینگ

آشنایی با مشاغل دیجیتال مارکتینگ

بعد از آن که با دیجیتال مارکتینگ، مزایا و معایب مربوط به آن آشنا شدیم، می‌خواهیم بدانیم در این حوزه چه مشاغلی وجود دارد که می‌توانیم در حوزه آن‌ها فعالیت داشته باشیم؟

خدمات مربوط به سئو

در حال حاضر گوگل میدان رقابت اصلی برای کسب و کارهای آنلاین است. هر چه جایگاه سایت شما در نتایج جست و جوی گوگل بهتر باشد، احتمال کلیک کاربران بر روی سایت شما بالاتر رفته و بدون شک احتمال خرید افراد بیشتر خواهد شد. چیزی که سایت شما را در رتبه‌های بالای گوگل قرار می‌دهد، سئو است. سئو به معنی بهینه سازی سایت برای موتورهای جست و جو است. یک متخصص سئو در سه حوزه مختلف زیر فعالیت می‌کند:
⦁ سئو تکنیکال و بررسی سلامت و ویژگی‌های فنی سایت
⦁ تولید محتوا
⦁ لینک سازی خارجی
شما به عنوان یک متخصص سئو می‎توانید به دو صورت فریلنسری و یا استخدام کار کنید. در هر صورت اگر تخصص و مهارت کافی داشته باشید، ظرف کمتر از یک ماه می‌توانید کار خود را آغاز کرده و کسب درآمد کنید. درآمد متخصص سئو با توجه به مهارت و نوع استخدام و فعالیت او می‌تواند از حدود 7 میلیون تومان شروع شده و به بیش از 20 میلیون تومان در ماه برسد.

سئو در 29 دقیقه

طراحی سایت

یکی دیگر از مشاغل دیجیتال مارکتینگ که شاید یکی از سخت ترین آن‌ها نیز به شمار برود، طراحی سایت است. هر کسب و کار برای فعالیت در دنیای اینترنت، نیاز به یک سایت مناسب و فعال دارد. در حال حاضر طراحی سایت به دو روش استفاده از قالب‌های استاندارد مانند وردپرس و یا با استفاده از کدنویسی انجام می‌شود. طراحی سایت یکی از پردرآمدترین مشاغل دنیای دیجیتال است که می‌تواند درآمدی بیش از 50 میلیون تومان در ماه داشته باشد. البته برای رسیدن به این میزان درآمد، باید به اندازه کافی مهارت، تجربه و تخصص داشته باشید.
بسیاری از شرکت‌ها و سازمان‌های معتبر برای کسب و کار خود به دنبال یک سایت کدنویسی شده و قوی هستند و برای آن هزینه قابل توجهی پرداخت می‌کنند. برای موفقیت در این زمینه باید حداقل بر روی یکی از زبان‌های برنامه نویسی مانند php مسلط بوده و با سیستم‌های مدیریت محتوا مانند وردپرس آشنایی کامل داشته باشید.

مطالعه بیشتر:راهنمای ساخت سایت؛ همه آنچه که درباره طراحی وب‌سایت باید بدانید 

 

مدیریت صفحات شبکه‌های مجازی مختلف

یکی دیگر از مشاغل پرطرفدار دیجیتال مارکتینگ که معمولا به صورت دورکاری انجام می‌شود، مدیریت صفحات شبکه‌های مجازی مانند اینستاگرام است.در صورتی که یک صفحه اجتماعی دنبال کنندگان زیادی داشته باشد، یک نفر نمی‌تواند به خوبی و در زمان مناسب، به کاربران پاسخ داده، مطالب لازم را بارگزاری کرده و یا فرآیند خرید و یا ارائه خدمات کاربران را انجام دهد. از این رو اغلب صفحات شبکه‌های مجازی دارای یک یا چندین ادمین هستند. ادمین‌های اینستاگرام می‌توانند وظایف مختلفی را انجام داده و مطابق با آن حقوق دریافت کنند. این شغل یکی از مشاغلی است که نیاز به تخصص بالایی نداشته و شما می‌توانید با استفاده از آن ماهیانه بین 3 تا 8 میلیون تومان درآمد کسب کنید.

بیشتر بخوانید: کسب درآمد از اینستاگرام – 7 ترفند برای پول پارو کردن با پیج اینستاگرام

 

مدیر صفحات اجتماعی

مدیر بازاریابی دیجیتال

در صورتی که در دنیای بازاریابی دیجیتال مهارت و البته تجربه کافی داشته باشید، می‌توانید مدیریت یک مجموعه از بازاریابان را برعهده بگیرید. مدیر بازاریابی دیجیتال یک گروه از بازاریابان را مدیریت کرده، اهداف فروش، تبلیغات و خرید را مشخص کرده و برای آن برنامه ریزی می‌کند.

نویسنده و یا تولید کننده محتوا

هر مطلبی که در دنیای دیجیتال و در هر صفحه و سایتی منتشر می‌شود، یک محتوا خواهد بود. برخلاف تصور بسیاری از افراد، محتوا تنها مطالب نوشته شده در سایت نیست، بلکه هر انیمیشن، پادکست، کلیپ و تصویری که در اینترنت بارگزاری می‌شود، محتوا است. در صورتی که شما در انجام هر کدام از موارد بالا مهارت داشته باشید، می‌توانید به عنوان تولید کننده محتوا مشغول به کار شوید. اگر قدرت نگارش بالایی دارید، صدای زیبا و رسایی دارید و یا می‌توانید با استفاده از ابزارهای مختلف گرافیکی انیمیشن، فیلم یا کلیپ بسازید، این فرصت شغلی را از دست ندهید. درآمد تولید کننده محتوا با توجه به نوع محتوای تولیدی می‌تواند بین ماهیانه 3 تا بیش از 10 میلیون تومان باشد.

بیشتر بخوانید: 7 روش تضمینی و پولساز برای کسب درآمد از تولید محتوا

 

بلاگری

یک شغل پردرآمد و کم دردسر در مشاغل دیجیتال مارکتینگ بلاگری است. بلاگرها افرادی هستند که دارای صفحات با دنبال کننده بالا هستند و می‌توانند تاثیر مستقیم و قابل توجهی بر افراد جامعه و یا گروه‌های خاص بگذارند. این افراد می‌توانند در صفحات خود آموزش‌های مختلفی در زمینه‌های متنوع مانند زیبایی، خیاطی، آشپزی، فنی و هر مهارت دیگر داده و دنبال کنندگان خود را افزایش دهند. برخی از بلاگرها نیز تنها با نشان دادن لایف استایل و روزمرگی‌های خود و به اشتراک گذاشتن آن‌ها تعداد دنبال کنندگان خود را بالا می‌برند. بلاگرها با تبلیغ محصولات، خدمات و صفحات دیگر هزینه‌های قابل توجهی دریافت می‌کنند. با توجه به تعداد دنبال کنندگان، بلاگرها می‌توانند ماهیانه 5 میلیون تا بیش از 100 میلیون تومان نیز درآمد داشته باشند.

 

تحلیلگر داده

همه سایت‌ها و شرکت‌ها به دنبال آن هستند که داده‌ها و اطلاعات خود را جمع آوری و بررسی کنند تا به نکات مختلفی درباره کسب و کار خود را کسب کنند. برای مثال متوجه نقاط ضعف و قدرت خود شوند و یا مطمئن شوند راهی که در پیش گرفته‌اند، درست است. صاحبان یک کسب و کار و یک سایت دوست دارند بدانند که کدام پست و یا لینک بیشترین و کمترین بازدید را خورده است. یک تحلیلگر داده می‌تواند تمامی داده‌ها و اطلاعات مورد نیاز را جمع آوری کرده و آن‌ها را بررسی کند. نتایج تحلیل داده می‌تواند به عنوان یک خط مشی برای تهیه استراتژی‌های کاربردی و عملی آینده استفاده شود. تحلیلگر داده با توجه به حجم کاری خود می‌تواند درآمدی بالای 10 میلیون تومان تا بیش از 30 میلیون تومان نیز داشته باشد.

 

استراتژیست محتوا یا کارشناس گوگل ادز

یکی دیگر از مشاغل دیجیتال مارکتینگ که طرفداران بسیار زیادی دارد، استراتژیست محتوا است. همان اندازه کیفیت یک محتوا در بالا بردن سئو سایت موثر خواهد بود، نوع و تعداد کلمات کلیدی مورد استفاده نیز اهمیت دارد. یک استراتژیست محتوا وظایف مختلفی در دنیای دیجیتال برعهده دارد. برای مثال کلمات کلیدی پر تکرار در هر حوزه را پیدا کرده و از نویسنده محتوا می‌خواهد که مطلب را براساس آن نگارش کند. ارزیابی و سنجش محتواهای یک سایت قبل و بعد از انتشار باید توسط این شخص انجام شود. درآمد استراتژیست محتوا نیز می‌تواند ماهیانه بین 6 تا 15 میلیون تومان باشد.

 

دیجیتال مارکتینگ

کارشناس بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

این روزها کمتر کسی را می‌توانید پیدا کنید که از شبکه‌های اجتماعی استفاده نکند، از این رو این شبکه‌ها می‌تواند یک بستر مناسب و عالی برای بازاریابی و تبلیغ به شمار رود. یک کارشناس شبکه‌های اجتماعی باید به تمامی اصول و قوانین بازاریابی و تولید محتوا در شبکه‌هایی مانند یوتیوب، اینستاگرام، فیس بوک، تلگرام و غیره مسلط باشد. این شغل نیز در ایران درآمدی بیش از 7 میلیون تومان در ماه دارد.

بیشتر بدانید: بازاریابی شبکه‌های اجتماعی چیست و چطور به رونق کسب‌و‌کارها کمک می‌کند؟

 

کارشناس بازاریابی ایمیل

ایمیل مارکتینگ یکی از قدیمی‌ترین روش‌های بازاریابی است که هنوز هم در اغلب شرکت‌ها و کسب و کارها به صورت گسترده و جدی انجام می‌شود. به عنوان یک بازاریاب ایمیل باید بتوانید ایمیل‌های جذاب و مناسب بنویسید و آن را برای افرادی که در آن حوزه فعال یا علاقه مند هستند، بفرستید. بخش اولیه ایمیل که کاربران می‌توانند بدون باز کردن آن را ببینند، باید به اندازه کافی جذاب و گیرا باشد که کاربران را مشتاق به باز کردن ایمیل و مطالعه بقیه متن آن کند. درآمد این شغل دیجیتال مارکتینگ چیزی بیش از 6 میلیون تا حدود 15 میلیون تومان می‌تواند باشد.

  دوره مرتبط: دوره ایمیل مارکتینگ حرفه‌ای

 

 

برای موفقیت در مشاغل دیجیتال مارکتینگ باید چه مهارت‌هایی را تقویت کرد؟

در صورتی که بخواهید در مشاغل دیجیتال مارکتینگ موفق شوید، باید بتوانید مهارت‌های خاصی را در خود تقویت کنید. این مهارت‌ها شامل موارد زیر است:

 

مشاغل دیجیتال مارکتینگ

قدرت فروش

برای آن که بتوانید در دنیای پر از رقابت دیجیتال مارکتینگ، بر رقبای خود برتری پیدا کنید، باید قدرت فروش خود را بالا ببرید. مهارت و قدرت فروش خود را با شرکت در دوره‌های مختلف و مشورت با افراد با تجربه ارتقا دهید.

 بیشتر بدانید:7 فرآیند فروش که به شدت به آنها نیاز دارید

 

توانایی حل مساله

در دنیای دیجیتال مارکتینگ شما ممکن است هر لحظه با مشکلات جدید و چالش‌هایی مواجه شوید که تا کنون با آن‌ها برخورد نداشته‌اید. از این رو به عنوان شخصی که در دنیای دیجیتال مارکتینگ فعالیت دارد، باید بتوانید توانایی حل مساله را نیز در خود ارتقا دهید.

قدرت مدیریت

در صورتی که برای استخدام در یکی از مشاغل دیجیتال مارکتینگ به یک شرکت مراجعه کنید، در مصاحبه حضوری ویژگی‌های مختلف از جمله قدرت مدیریت در شما سنجیده می‌شود. شما باید بتوانید شرایط بحرانی را مدیریت کرده و بهترین تصمیم را در هر شرایطی بگیرید.

خلاقیت

با توجه رقابت شدید در دنیای دیجیتال مارکتینگ، شما در صورتی می‌توانید موفق شوید که ایده ای نو و متفاوت به کاربران خود ارائه کنید. خلاقیت و نوآوری یکی دیگر از ویژگی‎هایی است که برای فعالیت در یکی از مشاغل دیجیتال مارکتینگ باید در خود تقویت کنید.

سخت کوشی و به روز بودن

اگر دوست دارید شغل شما یک شغل روتین و کارمندی باشد که هر روز یک کار مشابه و یکسان را انجام دهید، مشاغل دیجیتال مارکتینگ چندان گزینه مناسبی برای شما نخواهد بود. به عنوان شخصی که در این حوزه فعالیت کرده و به دنبال موفقیت است، باید بتوانید به طور مداوم دانش خود را به روز کرده و سخت کوش و پرتلاش باشید.

مشاغل دیجیتال مارکتینگ

جمع بندی

با توجه به آن که اینترنت و دنیای دیجیتال در زمینه‌های مختلف زندگی از صنعت، تحصیل، فروش و حوزه‌های دیگر یکه تازی می‌کند، مشاغل دیجیتال مارکتینگ از جمله مشاغلی است که این روزها درخواست و نیاز برای آن‌ها بسیار زیاد شده است. این شغل مزایا و معایب خاص خود را دارد و دارای حوزه‌های کاری متعدد و متنوعی است.

 

منبع: مدیر وب

۰ ۰